Ervaringen & Cases

Onderstaande verhalen zijn van paarden- en katteneigenaren die mij om verschillende redenen hebben benaderd.

Lees hun verhalen om een helder beeld te krijgen van wat je kunt verwachten.

Mirjam Riecker

Ik wil je graag vertellen dat ik nog erg onder de indruk ben van wat je gisteren allemaal heb losgemaakt bij mij en mijn dieren. Ongelooflijk wat er allemaal is gezegd en gedaan en welke boodschappen ze voor mij hadden.

Ik wou al heel lang dat iemand eens voor mij zou vertalen wat mijn dieren wilden zeggen, maar het kwam er steeds niet van, mede omdat ik zoveel dieren heb. De meeste tolken rekenen per consult per dier en daarmee zou het onbetaalbaar worden of zou ik een keuze moeten maken welke dieren aan bod mochten komen. Maar als er eindelijk iemand komt die hun woorden/gedachtes kan vertalen….hoe kan ik dan tegen ze zeggen: “Jij mag wel, maar naar jou kan niet geluisterd worden…”! Wie weet wat voor dringends ze tegen me willen zeggen…….Maar ja…ik heb 15 katten, 1 hond en 2 paarden… en 18 x consult….ik heb veel voor ze over, maar er zijn grenzen…

Uiteindelijk vond ik jou en was jij zo lief om naar mij toe te willen komen en een tarief te willen maken voor de hele groep. Je wou van tevoren foto’s van mijn katten, omdat katten nogal zijn gesteld op beleefdheid en voorstellen vooraf. Zo gezegd, zo gedaan, slechts 5 katten overgeslagen omdat die of niet op de foto wilden of echt geen problemen lijken te hebben.

Je bent gekomen en het was niet alleen heel gezellig, maar mijn dieren hebben een voor een contact met je gezocht en hun verhaal gedaan. Het was zooooo bijzonder…..Er was 1 kat die weigerde met je te praten, dat vraag je hem later nog een keertje heb je beloofd want hij is degene die het mij het moeilijkste maakt met zijn gedrag. Maar de rest…1 poes heeft precies verteld waar ik het afgelopen jaar doorheen ben gegaan, enkelen hebben heel bijdehand commentaar gegeven, precies zoals het bij hun karakters past, enkelen hebben gericht verteld welke medische hulp ze graag gaan krijgen. Verschillende dieren hebben me gerust gesteld dat de groep wel groot is, maar dat iedereen zijn eigen plekje heeft en functie en dat ze geen van allen de groep willen verlaten. Iets waar ik mij zorgen over maakte en heel blij ben te horen dat het goed is zo. Ondanks de kleine ruzietjes onderling.

Eén poes heeft iets heel bijzonders verteld over onze band en daar ga ik zeker nog iets mee doen.

En mijn paard….die jonge puber die me af en toe wanhopig maakt met zijn kuren…wat een bijzondere dingen heeft hij gezegd en gedaan…..Ik heb hem al 2 jaar en ken zijn gedrag dus best goed….en nu…hij gaf echt antwoord op jouw vragen, deed dingen die hij normaal niet doet, liep heel bewust weg van het lekkere gras waar hij aan kon knabbelen om bewust bij ons te komen staan en te vertellen….Hij liet ook heel demonstratief zien wat hem dwars zat en wat hij voor mij wilde doen….Ik krijg er nog tranen van in mijn ogen als ik er aan terug denk.

Ik heb soms heel wat te stellen met mijn dieren en hun kuren en gedrag…maar wat ben ik een rijk mens met de liefde en de zorg die ze me geven.

Ik weet dat veel mensen hier heel sceptisch tegenover staan, maar ik ken mijn dieren heel goed en ze zijn allemaal anders. De dingen die jij voor hen zei, die kan ik ze horen zeggen, die pasten zo goed bij hun individuele karakters…En het waren geen algemeenheden die overal op konden slaan zoals de gemiddelde horoscoop….je vertelde dingen die jij zelf niet had kunnen weten, maar mijn dieren wel.

Ik ben je heel dankbaar dat je dit hebt willen doen voor ons en dat ik mijzelf en mijn dieren dit heb gegund. We gaan dit zeker nog eens herhalen.

Dank je wel,

Mirjam, Zorro, Neville, Berend, Abeltje, I’am, Fa, Gypsy, Feve, Missy, Lara, Ziva, Zophie, Charm, Chris, Meise.

 

Charlie Baarsma

Mijn hondje van 8 maanden wilde maar niet zinnelijk worden. Na één reading van Marlene was dit probleem helemaal opgelost, zo bijzonder!

Dankjewel Marlene!

 

Inge Broekstra

“Ik heb twee paarden, een Gelderse merrie uit 2006 (Belladonna) en een Haflinger merrie uit 1983 (Heidi). Marlene heeft bij mij op stal gestaan. De paarden kennen haar dus goed en als ze wat aan mij kwijt willen, melden ze zich gewoon bij haar! Het blijkt dan altijd, dat mijn intuïtie bevestigd wordt. Ik durf inmiddels dankzij de herhaalde bevestiging via Marlene dus ook steeds meer op mijn eigen gevoel te vertrouwen.

 Twee boodschappen zijn mij heel erg bijgebleven. Belladonna had in 2013 een zeldzame en ernstige peesblessure in haar rechterheup. Zo ernstig, dat de prognose van de dierenarts niet heel hoopvol was. Ik moest maar twee maanden gaan stappen en dan zouden we verder zien…. Dat stappen, daar was mijn dame na een week al helemaal klaar mee. Wanhopig werd ik er van, want ze rukte zich steeds los en ging dan als een dolle in de rondte. Ik wist echt niet meer wat ik ermee aan moest. Via Marlene bleek dat ze gewoon aan het werk wilde. Het ging nu misschien even niet zo goed, maar zíj wilde verder en ik kon er van uit gaan dat het wel in orde zou komen! En dat is uiteindelijk – na een heel leerzaam revalidatietraject – ook gebeurd. Tijdens dat traject gaf ze ook nog geregeld aan Marlene door wat ze wilde of nodig had. Wat heel fijn was voor mijn gemoedsrust!

Ergens onderweg heeft ze ook doorgegeven dat het haar missie is om mensen écht te leren paardrijden. En dat is ook precies wat ze doet!

inge-broekstra
Ze is nogal een expressief paard, die het mij in het rijden vaak lastig maakt. Ze is naar mij toe messcherp in haar feedback over mijn hulpen.  Met anderen daarentegen heeft ze engelengeduld. Als die haar rijden, biedt ze altijd precies datgene aan wat er op dat moment voor hen te leren valt. Fijn om te weten, dat ze graag die leraar wil zijn! Dat maakt dat ik met een gerust hart anderen met haar laat werken.
 De andere boodschap is meer recent. Ik liep al heel lang te twijfelen of ik Heidi van de ijzers af zou halen. Ze liep al 30 jaar voor op ijzers en ook al een jaar of 8 met zooltjes en siliconen in verband met haar artrose. Ik vond het doodeng. Heidi liep relatief goed zo en ik wilde haar niet in de problemen brengen. Ik kwam er niet goed uit. Uiteindelijk was Heidi het zat en heeft ze zich bij Marlene gemeld met de boodschap dat ze haar ijzers graag kwijt wilde. Ze wilde al die ballast niet meer.  Dat was de reden dat ik er over aan het denken was geslagen: die boodschap had ik onbewust wel opgepikt. Maar ik kwam maar niet tot een besluit. In maart 2016 zijn de ijzers er onder uit gehaald. De overgang is moeiteloos verlopen. Zelfs op het harde gaf het geen problemen: en nog niet!
Paarden weten heel goed wat oké voor ze is. De kunst is, om het als eigenaar op te pikken. En daar helpt Marlene mij bij!
Heel veel liefs, Inge”

 

Mariska Koops

Marlene heeft mij liefdevol en zorgzaam geholpen toen ik voor een lastige beslissing stond met mijn paard Normen. Door haar gesprek met Normen werden een aantal zaken een stuk duidelijker, waardoor ik een weloverwogen beslissing kon nemen.

Bedankt! Namens Normen en Mariska

 

Manon van Boeckel

“In 2010 kreeg ik een paardje met een hoop trauma’s in mijn bezit. Het dier zat erg in zichzelf gekeerd en het heeft een jaar geduurd voordat ze zich open durfde te stellen. Daarna was het goed, ze durfde zichzelf weer te laten zien. Alleen, er zat nog wel veel oud zeer wat er op alle onverwachte en verwachte momenten uitkwam. Hierdoor hadden we nog wel eens wat communicatieproblemen.

Mijn rij-instructrice adviseerde mij een consult bij Marlene. Toegegeven, enigszins sceptisch, maar met een ‘baat het niet, schaadt het niet’gedachte, heb ik Marlene om een consult gevraagd. Ik mailde haar een foto van mijn paard en mijn vragen. Marlene mailde terug dat ze die week in gesprek zou gaan met Noa. Het resultaat was enorm!

manon-boeckel

Normaal gesproken negeerde Noa me een beetje als ik in de wei kwam, ik moest haar altijd komen halen. Nu stond ze bij het hek te wachten op mij en legde ze meteen haar hoofd tegen me aan. Ze week geen centimeter van mijn zijde! Ik wist meteen dat Marlene met haar gepraat had en ja hoor, toen ik thuis kwam had ik uitgebreide mail in mijn postvak van Marlene met daarin het hele gesprek tussen haar en Noa.

Ze heeft me veel nieuwe inzichten kunnen geven en ik kon door wat Noa haar vertelde elke keer weer een nieuwe ingang vinden om Noa en mijzelf met Noa’s trauma’s te leren omgaan.

Het heeft me enorm geholpen om Marlene eens in de zoveel tijd met Noa te laten praten!

Nogmaals bedankt Marlene!”

Anne-Fleur Niessen

“Mijn paardje Top-Gun had ongeveer 4 of 5 jaar geleden een ongelukje; zijn tong werd eraf gebeten door een ander paard. Dit had naar mijn inzicht verder geen gevolgen of consequenties, maar dat ik het wel heel erg zielig en vervelend vond wat er toen gebeurd was.

Ongeveer twee jaar later bleek dat mijn paardje om de haverklap heel erg ziek was. Koliek onder andere als gevolg, geen idee wat er eigenlijk met hem aan de hand was, omdat we zelf van mening waren geen gekke dingen gedaan te hebben met hem. Altijd netjes verzorgd en de voeding gegeven die hij ook echt nodig had.

Het ging echt heel slecht met hem! Vaak de dierenartsen er ook bij moeten halen, omdat het echt niet goed ging! We hebben ook verschillende onderzoeken gedaan in de kliniek en ook daar kwam niks uit.

Gelukkig kwam Marlene een keer, die Top-Gun toen heeft gesproken en door wat Top-Gun liet voelen er achter kwam dat het wellicht verstandig was om met hem naar een osteopaat te gaan. Sinds ik die stap heb gezet ging het gelukkig vele malen beter met hem! We zagen dat het echt profijt had om de stap te zetten naar de osteopaat zoals Marlene ons had gezegd!

Inmiddels doet Top-Gun het super goed. Zijn we weer lekker aan het rijden, onder leiding van Fabienne die mij ook helpt met het trainen van mijn trouwe dier. Ook na twee jaar weer een keer het bos in geweest en ben ik blij dat het weer zo goed met hem mag gaan!

Marlene bedankt voor de tip! Tot snel.”