Selecteer een pagina

Wat is het toch ongelooflijk vervelend als je twee katten het niet goed met elkaar kunnen vinden. Of als je oudste hond gromt tegen de andere hond in huis. Je hebt ze beide vol liefde in huis gehaald en nu blijken ze elkaar weinig ruimte te geven.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom twee dieren problemen met elkaar hebben. Er kan sprake zijn van jaloezie, onzekerheid, angst, pesten of rolverdeling. Wat de oorzaak ook is, je kunt zelf verschillende dingen doen om de problemen tussen je dieren te verminderen of zelfs op te lossen.

Ik heb hiervoor de volgende tips voor je:

1.     Begin altijd met vertellen en laten zien wat je van beide dieren wilt, wat het droomresultaat is. Vertel wat je wél wilt en wat er wél mag.  Vertel ze ook vooral waarom dit belangrijk voor je is.

2.    Zorg ervoor dat beide dieren veilig zijn, dat er geen gevaar is en dat ze altijd een veilige plek hebben om zich terug te trekken. Vertel hen welke plek in huis van hen is. Observeer wat ieders favoriete plek is.  De ene kat wil op de vensterbank zitten, terwijl de andere liever buiten is.  Zorg ervoor dat hun persoonlijke plek echt die van hun is. Neem dit volstrekt serieus en praat hier met ze over. Ook al denk je misschien nog dat ze je niet verstaan.

3.    Denk in kleine en haalbare stapjes. Zorg voor een positieve instelling, verwacht het beste en blijf de dieren steunen in het proces. Spreek dit ook uit naar je dieren.

4.    Als je vermoedt dat er jaloezie bij betrokken is, zorg er dan voor dat je niet te veel routines met je dieren verandert. Zorg ervoor dat de meeste dingen gaan zoals gewoonlijk gaan.  Begroet eerst het dier dat als eerste bij je woonde.  Dit dier wordt ook als eerst gevoerd. Zorg er daarnaast voor dat je met elk apart tijd doorbrengt.

5.     Als ze ruzie maken over een voerplek, slaapplek of kattenbak, zorg er dan voor dat ze op er verschillende plekken rustig kunnen eten, slapen of hun behoefte kunnen doen.

Weet je nu al dat al deze tips niet genoeg helpen om de problemen die jouw dieren met elkaar hebben te verminderen of op te lossen?  Of wil je van beide dieren hun eigen mening horen en hun ideeën over een oplossing?
Neem dan contact met me op voor een reading en healing van je dieren.