Selecteer een pagina

Over mij

Ik ben Marlene van der Poort. Als dierentolk help ik sensitieve paarden- honden- en kattenmensen om hun dieren beter te begrijpen, zodat er rust en geluk ontstaat bij mens én dier. Daarnaast geef ik ook cursussen waarin jij zelf leert communiceren met dieren.

Mijn verhaal

In 2008 liep ik met mijn paard Tuur letterlijk vast. Ze wilde geen stap meer zetten. Onze relatie zakte tot een dieptepunt. Mijn paard en ik begrepen elkaar niet meer en dat terwijl ze al van veulen af aan bij me is. Ik wist niet meer wat ik nog kon doen. Voor mijn gevoel had ik alles al geprobeerd. Dat was voor mij het moment waarop ik een reading met haar liet doen. Luid en duidelijk gaf Tuur me te verstaan dat het anders moest en dat ik niet duidelijk was. Oeps. Die kwam binnen. Ze vond ook dat ik zelf moest leren communiceren.
Zo wakkerde Tuur de vlam om te communiceren met dieren, die ik lang had weggestopt, weer aan.
Want als kind was ik altijd graag buiten. Dieren waren in het gezin waar ik opgroeide geen vanzelfsprekendheid. Ik vond het dan ook heerlijk om te spelen bij kinderen die wel een hond of kat hadden. Ook zocht ik dagelijks de pony’s op die ik vanuit mijn kamer op zolder kon zien.
Tijdens een vakantie op een boerderij zouden de manen van een Ijslandse pony worden afgeschoren. Ik voelde en zag het verdriet van de pony dat dit weer ging gebeuren. Helaas werd dat wat ik zag en voelde niet begrepen en werden de manen van de pony afgeschoren.

Op het VWO twijfelde ik tussen PABO en diergeneeskunde. Ik hield en houd van kinderen en dieren. Uiteindelijk werd het PABO en ben ik ruim 20 jaar werkzaam geweest in het Montessori-onderwijs. De basis van het Montessori-onderwijs neem ik nog altijd mee in mijn werk als dierentolk en wanneer ik cursussen geef.

Dieren en mijn eigen spirituele ontwikkeling bleven roepen. Ik verdiepte en schoolde me in diercommunicatie en hoe meer ik het deed, hoe gemakkelijker het ging.

Toch belette mijn baan me om mijn werk als dierentolk écht te kunnen doen. Ik had er domweg te weinig tijd en ruimte voor. In 2017 besloot ik om te stoppen met mijn baan in het onderwijs en om zelfstandig verder te gaan als dierentolk. Een keus waar ik tot op vandaag nog steeds heel gelukkig mee ben.

Hoe kan ik jou met mijn ervaring helpen?

Al ruim 10 jaar ben ik als dierentolk bewust bezig met diercommunicatie.

Mijn grootste leermeesters hierin zijn de dieren zelf. Telkens weer laten zij mij versteld staan van de mogelijkheid om toegang te hebben tot informatie, waar we met ons verstand niet bij kunnen. Ook heb ik van de dieren verschillende soorten healing geleerd, die ik voorheen niet voor mogelijk had gehouden.

Omdat ik geloof dat iedereen kan communiceren met dieren, geef ik cursussen waarin jij zelf leert hoe je telepathisch kunt communiceren met dieren of hoe je je dier kunt healen.

Mijn missie en visie

Mijn verlangen is om een wereld creëren waarin mens en dier zich gezien en gehoord voelen. Telepathische communicatie is hét middel om dat te realiseren. Want ik geloof dat iedereen dat in zich heeft en kan ontwikkelen. Als mens en dier gehoord en gezien worden, volgt er een diepe verbinding en rust.

Ik kan dit echter niet alleen. Dieren hebben jou als eigenaar of behandelaar daarbij nodig. Samen met jou werk ik aan een betere relatie met je dier die kan leiden tot een oplossing van je probleem. Als jij bereid bent om te luisteren naar wat je dier je te vertellen heeft, wordt de wereld van je dier en van jou telkens een stukje mooier.

Net als de dieren zelf, geloof ik dat iedereen kan communiceren met dieren. Daarom geef ik cursussen waarin jij zelf leert hoe je telepathisch kunt communiceren met dieren of hoe je je dier kunt healen.

Wat maakt mijn aanpak uniek?

Ik help jou je dier beter te begrijpen door mijn intuïtieve vaardigheden voor jou en je dier in te zetten. Mijn lichaam is hierbij mijn beste instrument. Ik hoor, zie, voel, ruik en proef innerlijk wat jouw dier je wil vertellen. Ik geef hier woorden aan, zodat jij en je dier elkaar beter begrijpen en jullie samen geluk en rust ervaren.

Voor iedere dier neem ik alle tijd, rust en aandacht die nodig is. Ik laat me daarbij niet leiden door de klok, maar door jouw dier. Je dier zal aangeven of het voor dat moment voldoende is.

Er is geen limiet aan het aantal vragen dat je mag stellen. Voel je vrij om alles te vragen of te bespreken met je dier. Dit is je kans.

Door de combinatie van een down to earth benadering met een diepe spirituele benadering, wanneer de situatie daar om vraagt, heb ik ongekende mogelijkheden om dieren te helpen met hun leven in het hier en nu en het helen van het verleden.

Nog een paar persoonlijke dingen over mij

Ik ben dol op mijn man en onze dochters, onze paarden, kat, hond, kippen en konijnen, onze heerlijke woonboerderij met paardentuin, moestuin, kas en mijn prakijkruimte. Ik vind het heerlijk om te werken in de moes- en bloementuin. Zie overal waar ik loop details zoals bijzondere planten en dieren. Ik ben dol op lekker koken en eten. Ik word blij van alles wat vers en met liefde gemaakt is. Verder houd ik erg van Italië en Bali.

Een levensgenieter met de voeten op de aarde en verbonden met het universum.

In de media

Dierentolk Marlene vertelt wat hond, kat of paard voelt

BAAK – Ze was schooljuf totdat Marlene van der Poort haar leven helemaal omgooide. Nu is ze dierentolk. Sinds kort werkt ze in Baak.

Kijk in een gesprek met Marlene van der Poort (48) niet gek op als er ineens een quote van een hond, een kat of een paard tussendoor komt. De nieuwbakken Baakse zegt te kunnen communiceren met dieren. Ze gaf er vier jaar terug zelfs haar baan als basisschooljuf voor op en is sindsdien fulltime dierentolk.

Artikel in de Gelderlander 24-07-20

Wil jij je dier ook beter leren begrijpen of zelf leren communiceren met dieren? Meld je dan aan voor een gratis kennismakingsgesprek, waarin we samen gaan kijken naar jouw probleem met je dier.