Selecteer een pagina

Sta jij er wel eens bij stil bij de naam van jouw dier? Niemand krijgt zomaar een naam. Een naam wordt gegeven bij de geboorte. Er kan een verlangen, wens of vernoeming in zitten.

Dieren krijgen soms een andere naam wanneer ze van eigenaar wisselen. Zeker als het gaat om dieren die uit een mindere situatie komen. We willen dieren dan graag een nieuwe naam geven, die past bij ze en het betere leven wat we ze willen geven.

In de naam van je dier ligt een deel van de ziel van je dier al besloten. NIet enkel in de betekenis van de naam, maar ook in het zielsgetal van de naam.

Ik zal het je uitleggen aan de hand van de naam van mijn paard Vatura.

Betekenis van de naam

Mijn paard het officieel Vatura. Dat lijkt een redelijk betekenisloze naam. Maar na wat zoek en speurwerk blijkt Vatura in het Singalees ‘water’ of ‘vloeiend water’ te betekenen. Dat lijkt erg goed bij haar te passen, omdat zij ook volgens de Chinese vijf elementenleer, de Wu Xing, een zogenaamd ‘waterpaard’ is.

Het waterpaard is een type paard wat we vooral zien bij fokmerries. Nou heeft Vatura nooit een veulen gehad, maar dit is wel heel lang een grote wens van haar geweest. Nu ze ouder is, neemt ze graag een jong paard onder haar vleugels.

Watertypes hebben behoefte aan rust, geduld en vrijheid, zowel fysiek als emotioneel. Wanneer het watertype de ruimte krijgt om te zijn wie hij of zij is, dan heb je er een sterk, wilskrachtig en wijs paard aan.

Betekenis bijnaam of roepnaam

Vatura heeft zoals zoveel dieren een roepnaam gekregen die van haar officiële naam is afgeleid. Ik noem haar tot haar volle tevredenheid al jaren Tuur. Volgens sommige bronnen betekent dat ‘beer’. Voor mij voelde dat stuk van haar naam als krachtig.

Zielsgetal

Iedereen heeft in zijn of haar officiële geboortenaam zijn zielsgetal besloten liggen. In dit numerologische getal ligt besloten wie jij diep van binnen, werkelijk bent.

Het zielsgetal van Vatura is het getal 2. Deze paarden houden van harmonieus gezelschap om zich heen, zowel van mensen als andere paarden. Ze zijn gevoelig en houden erg van knuffelen en lichamelijke verzorging. De meeste van de numerologische 2 paarden houden erg van water. Niet alleen om te drinken, maar ook om mee of in te spelen.

Nou weten jullie inmiddels dat ik Vatura altijd Tuur noem. De naam Tuur heeft een ander zielsgetal. Dat is namelijk een 8. Dit gaat over dat deel van haar wat nu, in haar leven bij mij, de meeste aandacht krijgt.

Het getal 8 is een krachtgetal. Kijk ook maar naar de vorm. De 8 is een oneindige lemniscaat. Paarden met een 8 als zielsgetal zijn paarden die weten wat ze willen en er ook alles aan doen om te krijgen wat ze willen. Omgekeerd geldt dat als ik iets gedaan wil krijgen van haar, dat ze dan wel verwacht dat ik haar ervoor beloon.

Daarnaast gaat de 8 over balans. Iets wat we ook weer kunnen zien aan de vorm van het cijfer. Als het 8-paard in balans is, is het een geboren leider.

Naam bewustzijn

In readingen kom ik soms dieren tegen die zich erg bewust zijn van hun naam. Het gebeurt zelfs dat ze vragen om een andere naam of een andere naam noemen, als ze vinden dat dat nodig is.

De kracht van de naam

Heb jij wel eens moeten lachen om het kleine hondje dat Max genoemd werd? Toch kan dat een kloppende naam zijn. Er kan voor de hond de uitnodiging in zitten om zich groot te voelen.

Maar wanneer je hyperactieve hond Storm heet, bevestig je de enorme energie van dit dier en bestaat de kans dat deze uit balans raakt.

Een naam bedenken of voelen dat het klopt?

Wanneer je jouw hond, paard of kat zelf zijn of haar naam hebt gegeven, dan is de kans heel erg groot dat je die bedacht hebt en ook voelt dat die klopt.

Maar wanneer een dier, zoals de meeste dieren, al met een naam bij je komen, vraag je dan eens af of die naam nog passend is. Of dat een nieuwe naam meer passend is. Wat je ook kiest, beide zijn goed als je voelt dat het klopt.

Onze hond, die we als driejarige kregen, heeft nog altijd de perfect bij haar passende naam Lily.

Onze kat daarentegen ging bij de vorige eigenaar van Garfield naar Garfie, toen bleek dat ze een rode poes in plaats van een kater was. Bij ons heeft ze na een tijdje de naam Snoes gekregen, omdat ze dit zelf zo wilde. De naam Snoes benadrukt ook haar zachte kant, die ze steeds meer laat zien.

Heb jij ook de wens om je dier een andere naam te geven? Doe het dan gewoon. Daar heb je mij niet voor nodig.

Wil je weten wat je dier zelf van zijn naam vindt? Dan beantwoord ik die vraag graag voor je in een reading en healing met je dier.